Програма: Спокойна мама | Спокойна мама
blossom flowers hands profilerainbow system top

Програма: Спокойна мама

Получи отговорите на всички твои въпроси през бременността и създай план за успешен и спокоен следродилен период с лична помощ от Дарина Михайлова (постпартум дула).

Бях объркана от много противоречаща си информация. Дарина ми помогна да подредя всичко в главата си и да се чувствам уверена и спокойна. – Тезнур

Здравей! Аз съм Дарина.

Майка на две щури момчета и сертифициран „помощник на мама“ (Newborn Mothers постпартум дула).

Всеки ден помагам на бъдещи и настоящи майки да се чувстват спокойни и уверени в първите месеци от живота с бебе.

В майчинството няма „едно най-добро решение“ и всяка майка се нуждае от пространство, където да се чувства уверена и подкрепена да взима спокойно сама решения как да отглежда своето дете.

Да бъдеш майка може да бъде преживяване, изпълнено с повече любов и по-малко страх и ще ти помогна заедно да постигнем точно това.

Успешната подготовка за следродилния период е трудна.

По време на бременността, почти цялата подготовка на жените се съсредоточава основно върху раждането или грижите за новороденото.

Подготовката на майката за следродилния период сякаш изчезва.

Пропускат се темите за:

Всяка бременна и нова майка има нужда от подкрепа, разбиране и правилна подготовка как да се грижи за себе си и бебето през следродилния период.

Ако си бременна с първо или поредно бебе или вече си на ръце с новородено, чувстваш се объркана, уплашена, имаш нужда да бъдеш изслушана и подкрепена, то знай, че може да бъде различно.

Ти заслужаваш и можеш да постигнеш мечтания следродилен период с правилната подготовка през бременността, план, подкрепа и практични решения според собствените ти нужди. Аз ще ти помогна.

Стотици като теб успяват

Вероника
Вероника

„Да си бременна за първи път е вълнуващо и пълно с толкова непознати и нови неща, но когато имаш добри насоки и подготовка, каквито получих чрез програмата, крачиш уверено по новите пътища. Горещо препоръчвам на всички бъдещи майки.“

Поли
Поли

„Дари и планът ми показаха какво да очаквам минути след раждането и ми помогнаха да изградя умения за справяне с лудите ситуации като нова майка, да разбирам сигналите на бебето и да го успокоявам, а с мъжа ми имаме време и за любимите занимания.“

Кристиана
Кристиана

„Благодаря на Дари за професионалното и мило отношение. Има страхотен индивидуален подход, който наистина ми помогна да погледна нещата по друг начин и наистина да започна да се справям с трудните ситуации.“

Ина
Ина

„Материалите за предварителна подготовка бяха изключително полезни, подкрепата на Дари в процеса на кърменето беше ключова, а възможността да се консултираме с нея в първите най-тревожни седмици беше безценна.“

Мирела
Мирела

„Препоръчвам Дари на всяка бъдеща мама, тя не е просто консултант, а истински приятел, винаги с лично отношение и с правилния съвет. Благодаря!“

Иванела
Иванела

„У дома цари спокойствие, хармония и още повече любов! Дари, работата ти е благородна мисия! Ти вече си част от нашето семейство.“

Всичко нужно за успешната ти подготовка за следродилния период е тук

Не съм срещнала майка, която да не ми сподели, че:

Раждането е нищо в сравнение с първите дни и седмици у дома с бебето.

И когато въпросите започнат да ги връхлитат от първите часове след прибирането от болницата, че:

Всичко прочетено и чуто преди раждането сякаш се е изпарило...

Ти можеш и заслужаваш да отгледаш детето си по твоите правила с правилния за вас план за действие, без излишен стрес и страх. Заедно с теб може да постигнем точно това.

Заедно ще ти помогнем:

  1. Да намериш отговорите на въпросите, които търсиш по време на бременността и в първите часове, дни и седмици след раждането.
  2. Да организираш ежедневието си на майка без излишен стрес и да имаш яснота какво да очакваш през първите дни и седмици от живота с бебе.
  3. Да избегнеш чувството на самота и безпомощност в периода на адаптация.
  4. Да се чувстваш спокойна и уверена в грижите за бебето (кърмене, успокоение и сън).
  5. Да не си сама в този толкова динамичен и несигурен период. Ще съм до теб, за да ти оказвам емоционална подкрепа и да те изслушвам без да ти давам непоискани съвети или оценка за твоите решения като майка.
  6. Да бъдеш грижовна майка без да губиш себе си в процеса, като изградим седмичен план, в който има време и за теб и любимите ти занимания.
  7. Да запазваш спокойствие в трудните моменти и да се чувстваш подкрепяна и обичана;
  8. Да преминете с партньора ти през предизвикателствата на родителството.

И още много. Възможно е. Обещавам ти.

Как се случва всичко това?

Опознавателен разговор

Обсъждаме какви са твоите приоритети и тези на партньора ти и какво бихме могли да постигнем заедно. Целта на този разговор е да се запознаем и разберем, дали може да работим като един отбор.

Предварителен въпросник

Изпращам ти въпросник, след като сме потвърдили, че ще се работим заедно, в който да ми разкажеш малко по-подробно за бременността, основните ти притеснения, очаквани трудности и мечти.

На база на информацията от въпросника, поставяме фокус на най-важните теми за теб и твоето семейство.

Достъп до План „Уверено начало с бебе“

Получаваш достъп до 6 различни модула (Подготовка за първите дни след раждането, Подготовка на взаимноотношенията с партньора и близките, Система на подкрепа за следродилния период, Грижи за бебето, Емоционално здраве, Твоят план за след раждането), разделени на удобни видео уроци и упражнения, свързани с подготовката за мечтания следродилен период още преди раждането.

Среща преди раждането

Обикновено я организираме в последния месец преди раждането, като може да се проведе онлайн или на живо за семейства от София. На нея винаги препоръчвам да присъства и таткото, за да може да обсъдим конкретни въпроси и план за действие след появата на бебето.

Подкрепа след раждането

Обикновено съм един от първите хора, които получават хубавата новина. И в този момент обсъждаме как е преминало раждането и какви са следващите ни стъпки по линия на старт на кърменето и връзка с бебето.

План за кърмене и рутина

Заедно създаваме план за кърменето, изграждане на рутина на бебето и следене на наддаването му. Поддържаме онлайн комуникация чрез имейл или Viber. Следим как се случват дните и нощите и при нужда адаптираме плана.

Домашно посещение или онлайн среща след раждането

При всяко семейство тази среща се случва в различно време и зависи от конкретната ситуация. Ако има трудности по линия на кърменето или основни грижи за бебето, организираме срещата в първите дни след изписването, за да може да разрешим съществуващите проблеми.

Целта на тази среща е да обсъдим всички въпроси, които изникват вече с бебето у дома и да създадем план за семейството, с който да продължат уверено след като минат първите 6 седмици.

„Спокойна мама Плюс“

Допълнителна възможност на абонаментен принцип, която се използва от родители, които искат да имат още няколко месеца моята подкрепа като „помощник на мама“.

Програма Спокойна мама е за теб, ако искаш да избегнеш капана „ще го мислим в движение“, да изградиш своя план за следродилния период, докато си бременна и да помогнеш на теб и семейство ти да се грижите за бебето, намирайки време и за вас.