Програма: Спокойна мама | Спокойна мама
blossom flowers hands profilerainbow system top

Програма: Спокойна мама

Твоят личен “помощник на мама”, с който получаваш отговорите на всички твои въпроси и създаваш план за успешен и спокоен следродилен период.

По време на бременността, почти цялата подготовка на жените се съсредоточава основно върху раждането или грижите за новороденото – подготовката на майката за следродилния период сякаш изчезва.

Освен практични решения как да се грижи за своето бебе, майката има нужда от нещо изключително пренебрегвано – подкрепа и разбиране. И не само.

Пропускат се темите за възстановяването на майката, отношенията ѝ с партньора и близките хора, нуждата от помощ, грижата за самата нея и системата на подкрепа, от която тя се нуждае.

Ако си бременна с първо или поредно бебе или вече си на ръце с новородено, чувстваш се объркана, уплашена, имаш нужда да бъдеш изслушана и подкрепена, то знай, че може да бъде различно.

Всеки ден с програма "Спокойна мама” и мен Дарина, жени като теб постигат мечтания следродилен период с правилната подготовка, план, подкрепа и практични решения според собствените им нужди. Ти можеш да си една от тях.

Здравей! Аз съм Дарина.

Майка на две щури момчета и сертифициран „помощник на мама“ (Newborn Mothers постпартум дула).

Всеки ден помагам на бъдещи и настоящи майки да се чувстват спокойни и уверени в първите месеци от живота с бебе.

В майчинството няма „едно най-добро решение“ и всяка майка се нуждае от пространство, където да се чувства уверена и подкрепена да взима спокойно сама решения как да отглежда своето дете.

Да бъдеш майка може да бъде преживяване, изпълнено с повече любов и по-малко страх и ще ти помогна заедно да постигнем точно това.

Всичко, от което имаш нужда за твоя успешен следродилен период е тук

Не съм срещнала майка, която да не ми сподели, че “раждането е нищо в сравнение с първите дни и седмици у дома с бебето

И когато въпросите започнат да ги връхлитат от първите часове след прибирането от болницата, че “всичко прочетено и чуто преди това сякаш се е изпарило”.

Ти можеш и заслужаваш да отгледаш детето си по твоите правила с правилния за вас план за действие без излишен стрес и страх.

Заедно ще ти помогнем:

  1. Да намериш отговорите на въпросите, които търсиш по време на бременността и в първите часове, дни и седмици след раждането.
  2. Да организираш ежедневието си на майка без излишен стрес и да имаш яснота какво да очакваш през първите дни и седмици от живота с бебе.
  3. Да избегнеш чувството на самота и безпомощност в периода на адаптация.
  4. Да се чувстваш спокойна и уверена в грижите за бебето (кърмене, успокоение и сън).
  5. Да не си сама в този толкова динамичен и несигурен период. Ще съм до теб, за да ти оказвам емоционална подкрепа и да те изслушвам без да ти давам непоискани съвети или оценка за твоите решения като майка.
  6. Да бъдеш грижовна майка без да губиш себе си в процеса, като изградим седмичен план, в който има време и за теб и любимите ти занимания.
  7. Да запазваш спокойствие в трудните моменти и да се чувстваш подкрепяна и обичана;
  8. Да преминете с партньора ти през предизвикателствата на родителството.

И още много. Възможно е. Обещавам ти.

Грижата за майката в следродилния период е ключът към промяната. Аз съм тук да ти дам подкрепата и решенията за тези първи дни и седмици, за да се чувстваш по-уверена и спокойна и да бъдеш майката, която мечтаеш да си.

Как се случва всичко това?

Опознавателен разговор

В рамките на 15-20 минути обсъждаме какви са приоритетите на бъдещата майка и семейство, и какво бихме могли да постигнем заедно. Целта на този разговор е да се запознаем и разберем дали можем да работим като един отбор.

Предварителен въпросник

След като сме потвърдили, че ще се работим заедно изпращам въпросник, в който бъдещите майка да разкаже вече малко по-подробно за бременността, основните си притеснения, очаквани трудности и мечти.

На база на информацията от въпросника поставяме фокус на най-важните теми за съответната майка и семейство.

Достъп до информационния онлайн курс „Уверено начало с бебе“

Бременната жена има достъп до 6 различни модула (Възстановяване след раждането, Комуникация 101, Система на подкрепа, Грижи за бебето, Емоционално здраве на майката, Твоят план за действие), разделени на удобни видео уроци и упражнения, свързани с подготовката й за мечтания следродилен период.

Среща преди раждането

Обикновено я организираме в последния месец преди раждането, като може да се проведе онлайн или на живо за семейства от София. На нея винаги препоръчвам да присъства и таткото, за да може да обсъдим конкретни въпроси и план за действие след появата на бебето.

Подкрепа след раждането

Обикновено съм един от първите хора, които получават хубавата новина. И в този момент обсъждаме как е преминало раждането и какви са следващите ни стъпки по линия на старт на кърменето и връзка с бебето.

План за кърмене и рутина

С майката създаваме план за кърменето, изграждане на рутина на бебето и следене на наддаването му. Поддържаме онлайн комуникация чрез имейл, Viber или WhatsApp. Следим как се случват дните и нощите и при нужда адаптираме плана.

Домашно посещение или онлайн среща след раждането

При всяко семейство тази среща се случва в различно време и зависи от конкретната ситуация. Ако има трудности по линия на кърменето или основни грижи за бебето, организираме срещата в първите дни след изписването, за да може да разрешим съществуващите проблеми.

Целта на тази среща е да обсъдим всички въпроси, които изникват вече с бебето у дома и да създадем план за семейството, с който да продължат уверено след като минат първите 6 седмици.

„Спокойна мама Плюс“

Допълнителна възможност на абонаментен принцип, която се използва от родители, които искат да имат още няколко месеца моята подкрепа като „помощник на мама“.

Програма „Спокойна мама“ е за теб, ако не разчиташ на „ще го мислим в движение“, а искаш да имаш план за периода след раждането, който да помогне на теб и семейство ти да се грижите за новото бебе, намирайки време и за важните за вас неща.