Историята на мама Вероника и бебе Дария | Спокойна мама

Онлайн училище за бременни от 13-ти майВключи се 

Историята на мама Вероника и бебе Дария

Историята на мама Вероника и бебе Дария

По-долу ще научиш какво сподели мама Вероника за съвместната ни работа.

Вероника беше от бременните жени, които определено не обичат да прекаляват с информацията и често това повече ги напрягаше, отколкото да им вдъхваше увереност.

Но след няколко урока от програмата самата тя ми пишеше всеки път с обратна връзка, колко по-подготвена и уверена се чувства с всяка крачка, която правим заедно.

Всичките й страхове относно естествено раждане, кърмене и спящо бебе си останаха в миналото. С Дария и татко Росен се справят повече от успешно и се наслаждават на порасналото си семейство.

Мама Вероника и бебе Дария

Приятелки сме с Дари от доста години и затова, съвсем естествено, тя беше сред хората, които научиха за бременността ми още в самото ѝ начало.

Вероятно взаимно сме се изненадали – аз с новината, а тя с предложението ѝ да „работим“ заедно, за да бъда една спокойна мама в бъдеще.

Много се зарадвах на нейното начинание. Не съм се и колебала за миг дали да приема, защото първо я познавам като човек и второ, определено имах нужда от такъв вид помощ.

Не си падам по четенето на книги по време на бременност и определено ровенето из бебе-мама форуми не е моето нещо, затова Дари се появи в много подходящ момент. Нейните съвети и информация ми помогнаха да се усещам по-подготвена за новото начало, което ми предстоеше.

От много години исках да забременея, но не се случваше и когато двете чертички се появиха, бях хем готова, хем неподготвена. Бях готова да имам дете, но определено беше изненада и съответно имах нужда от информация какво да очаквам и как да се подготвя за бъдещия нов член на семейството, така че да няма напрежение въпреки непознатото и да се справям лесно с трудностите.

Към всичко това е насочена програмата на Дари и най-хубавото е, че комуникацията с нея е не само образователна и много полезна, но усещането е като разговор с приятелка на по чаша кафе.

Всeки урок беше тематичен и пълен с нова информация, поднесена по разбираем и лек начин, защото определено бременността не е време, в което мозъкът да бъде бомбандиран със сложни термини и обемни знания.

Най-готината част бяха упражненията след всeки урок. Бях си ученолюбива в училище, обичах домашните. Така оставаш насаме със себе си, мислите си, новите знания и как да ги подредиш.

През призмата на вече пораснал човек, смятам, че домашните задачи обогатяват. А упражненията от Дари са наистна приятни, леки и най-вече са без бърз краен срок, без напрежение и притискане от времето и емоциите.

Програма "Спокойна мама" с Дари ми помогна да бъда подготвена на теория за възможни проблеми при появата на малкото бебе, както и различни сценарии за тяхното преодоляване. Разбира се, няма как да бъдеш подготвен за всичко, но както обичам да казвам „starter pack” е доста ценно нещо.

От организационна гледна точка нейната помощ е безценна, защото дава „know-how” за на пръв поглед елементарни неща в битието, но повярвайте, изобщо не ми бяха хрумвали. Остават на заден план покрай емоциите от бременността, хормоналните бури, обикалянето по консултации и т.н.

С нейните практични съвети подредих кътчето за бебето с най-необходими неща, организирани по възможно най-удобен начин.

Организирах и най-близките си хора за евентуална помощ при появата на новия член. Всеки си имаше роля и беше запознат с нея предварително.

Не знаех, дали тази част ще сработи в практиката, но скоро след раждането обстоятелствата ме накараха да тествам. Ииииии – да! Работеше. :D

Моята сладка малка Дария се появи в един слънчев августов ден, около две седмици след последната ни онлайн среща с Дари и последното, но най-важно домашно, което тя ми беше дала.

Дария дойде, а аз не бях като в небрано лозе – нито в родилния дом, нито в първите мигове у дома. Имах най-важната базова информация, имах подредени по списък необходими неща, но най-вече – имах подкрепа.

Защото след такова емоционално преживяване – да станеш майка и да гушнеш детето си за първи път, често всякаква теория може да отлети, да бъде изместена на заден план, да бъде позабравена, мозъкът ти да „блокира“ обаче подкрепата, която получаваш тук и сега, е нещо силно, реално и мотивиращо.

А Дари направи точно това. Тя беше с мен не само по време на бременността, но и почти ежедневно след раждането. Кратките ѝ съобщения, за да разбере просто как сме с бебето и да напомни, че тя е там при нужда, бяха зареждащи и успокоителни.

Дари беше виртуално с нас в родилния дом, в първата седмица след изписването ни и периодично след това. Не спираше да напомня за някои неща от курса, които аз бях позабравила, а определено имах нужда от тях.

И го правеше така, че да се чувствам сякаш... пия сутрешно кафе с приятелка.

Дария е вече на 45 дни.

Гледам спалнята ни и отделеното място за нейното кътче. Жилището ни е малко и тя няма собствена стая в момента, както много ми се иска, но пък кътчето ѝ е толкова добре организирано, че ме кара да изпитвам гордост от добре свършена работа, въпреки ограничаващите фактори. А огромен принос за това имаше именно Дари.

За което с моята Дари ѝ благодарим!

Горещо препоръчвам програмата на всички бъдещи мами. Да си бременна за първи път е вълнуващо и пълно с толкова непознати и нови неща. Но когато имаш добър приятел, крачиш уверено по новите пътища.

Дари е сърцата, внимателна и определено прави нещата с любов!

С благодарност, Вероника и Дария!