Спокойна мама спи: самостоятелно заспиване с… | Спокойна мама

Онлайн училище за бременни от 13-ти майВключи се 

Спокойна мама спи: самостоятелно заспиване с проследяване от Дарина

Цялостно решение за родители, опитали всичко, но бебето все още се буди често през нощта и всички у дома имат нужда от сън. Ежедневно ще бъда до вас, за да преминем стъпка по стъпка към връщането на съня и радостта от родителството в дома ви.

Грификът за месец Май е почти запълнен. В момента записвам семейства за останалите места за Май и Юни. След това по тази програма ще има варианти след 20-ти Август.

Здравей! Aз съм Дарина.

Майка на две щури момчета, сертифициран „помощник на мама“ (Newborn Mothers Collective postpartum doula), педиатричен консултант по детски сън и създател на Спокойна мама.

Всеки ден помагам на бъдещите и настоящи майки да се чувстват спокойни и уверени в първите месеци от живота с бебе.

Вярвам, че в майчинството няма „едно най-добро решение“ и всяка майка се нуждае от пространство, където да се чувства уверена и подкрепена да взима спокойно сама решения как да отглежда своето дете.

Програмата е за вас, ако:

Имате бебе между 5 и 20 месеца, което все още се буди често през нощта и искате да промените това и всички да се наспивате
Борите се с трудно и мъчително приспиване и доприспиване денем и/или нощем.
Желаете да научите бебето да заспива самостоятелно (без асоциации) в леглото си и дори с радост да сочи леглото си (да, доста често ми го споделят родителите, с които работя)
Планирате преместване в самостоятелно легло и/или детска стая и имате нужда от помощ как да го направите с ясни стъпки и насоки.

Ти също може да върнеш съня у дома.

„Следвайки съветите на Дарина, имайки нейната подкрепа, всичко е много по-спокойно. Всички вкъщи са наспани, доволни и щастливи.“

Красимира
Красимира

„Пиша това с огромно удоволствие и признателност към Дарина! Колкото и да не ми се вярваше, сънят вкъщи вече не е мираж! Дарина е невероятен професионалист, мил и добър човек, който подходи към нашия случай с разбиране, търпение и внимание.

Бебето ми на 9 месеца заспиваше с едно безкрайно друсане и люлеене, кърмене по няколко часа през нощта, будеше се непрестанно и на дневните дремки и през нощта… положението изглеждаше безнадеждно и всички ми обясняваха как да не се надявам, че до втората година нещо ще се промени.

След опит за sleep training с друг консултант, когато бебчо беше на 3 месеца, бях меко казано травмирана и много притеснена, дали процесът на приучаване към самостоятелно заспиване ще включва много плач, но Дари прояви много емпатия и откликваше на всичките ми притеснения, подкрепяше ме и напътстваше, за да съм спокойна, а резултатите (без много плач!) бяха невероятни още през първите няколко дни!

Силно препоръчвам на всички, които си мислят, че нещата са безнадеждни - не са, Дарина ще намери начин и вашето бебче да заспива само и да спи непробудно през цялата нощ!“

Раяна
Раяна

„Мога да кажа с ръка на сърце, че да поискаме помощ от Дари беше най-доброто решение за нас! От както спим, всички се чувстваме по-добре, по-щастливи, по-обичливи, по-грижовни, по-отстъпчиви и внимателни. И бебето и мама и тати! Дари, благодаря ти!

Таня
Таня

„Дари е прекрасна! Беше изключително удоволствие да работим с нея. Всичко прави с лекота и огромно желание! Получихме точни насоки, придружени с много, много подкрепа, търпение, грижа и топли думи... Препоръчвам с две ръце! И още веднъж, благодарим за всичко,“

Милица
Милица

„Нямаме думи, с които да изкажем своята благодарност към Дарина! Не сме си представяли такава промяна, дори в най-смелите си мечти!

Мили майки, не се чудете и за секунда, дали да потърсите услугите на Дари! Още от ден 1 на съвместната ни работа, тя показа невероятен професионализъм, лично отношение и емпатия! Помогна на нашата малка Вики да започне да спи самостоятелно и по цяла нощ непробудно.

За сравнение ситуацията преди това беше с поне 3-4 събуждания в "добрите нощи", събуждане на всеки час-два в "лошите нощи" и събуждане на всеки 40 минути в "кошмарните нощи". С нея се работи изключително лесно и тя наистина е един невероятен човек с голямо сърце!“

Десислава
Десислава

„Мила Дари, ти си Слънце! Година и два месеца живяхме без никакъв нормален сън. Поради редица проблеми, се докарахме до положение малката фъстъчка да заспива само с кърмене, биберон и количка, всичките взети заедно и то по много пъти на нощ.

И двамата с таткото работим активно и цялата година беше надпревара за нагласяне на графиците на бебка, на кака й, бавачка, тичане по работни ангажименти, грижа за деца, дом.. пълен екшън. Излишно е да казвам колко бяхме изтощени и изнервени.

Когато открихме Дари си признавам, че бях скептична. Вече бяхме работили с няколко консултанти. Толкова беше тежко с постоянните събуждания, че не допусках, че нещата има шанс да се подобрят, преди гимназиална възраст, или поне преди да ми побелее косата от преумора и недоспиване..

Да де, обаче Дари е различна. Не ни мотаеше с общи приказки, а влезе директно по темата. Всичките й съвети бяха ясни, точни и лесни за следване. И, най-вече, даде ми увереност какво да очаквам и как ще протече процесът. Чак ме е страх да се хваля, затова ще дам само обективни данни:

Отбих Габи без проблем, по мое желание, на 1 г и 2 месеца. От раз изхвърлихме всички биберони. Количката, в която е приспивах в продължение на часове всяка нощ, вече служи само за разходка навън. И спим. Всички. Благодаря ти, Дари! Безценно е!

Не се колебайте, момичета, това е една от най-смислените ни инвестиции. Да можеш да се наспиш и да си отпочинал.. ами, променя целия ти мироглед!

Теодора
Теодора

„Имаме момченце на 13 месеца, което от раждането си спеше на спалнята, до нас с мъжа ми. Кърмех. Имаше десетки събуждания през нощта и искаше постоянно гърда, като в последните 1-2 месеца беше по-скоро за успокоение.

Започнах работа и тогава умората от недоспиването направо ме скапа. Преди това, някакси се бях стегнала и въпреки неспането и изкривеното ми, болезнено тяло, заради безумните пози, в които нощем лежах, се държах денем.

Свързах се с Дари отново (вече бях направила единична консултация с нея, относно режим, докато бебчето ни беше на 5 месеца).

Това, което постигнахме е: детенцето ни заспива самостоятелно и през деня, и вечерта в неговата си стая, в неговото си легълце и спи добре до сутринта. Отбих го.

Вече знам какво да правя и да НЕ правя, за да задържим постигнатото. Звучи като приказка, но това може да бъде и вашата приказка, ако се доверите на Феята на сънищата - Дари.“

Даниела
Даниела

„Искам да изкажа благодарностите ни към Дари, тя е прекрасен човек и професионалист! Подхожда с много внимание, гъвкава е, всеотдайна и дава толкова много полезна информация.

Накратко, успяхме да нагласим правилния режим, да премахнем бибата, да преминем от споделен сън към самостоятелно заспиване в отделна стая, без събуждания! Тя ми даде необходимата подкрепа, спокойствие, точните съвети и подход за моето дете, което тя знае колко е темпераментен и не се даде лесно.“

Ели
Ели

Как работи Програма: Спокойна мама спи?

Искаш ли заедно да научим твоето бебе да заспива самостоятелно?

Изпрати запитване, като попълниш въпросника, за да науча повече за твоя случай и ще се свържа с теб, за да ти споделя как може да постигнем целите ти.