Опознай Спокойна мама | Спокойна мама
blossom flowers hands profilerainbow system top

Спокойна мама: мисията е възможна.

Всяка майка има нужда от план. Нека заедно направим твоя.

Представи си, че раждането е минало и вече сте заедно с бебето у дома.

В главата ти се въртят хиляди въпроси:

И още, и още.

Не знаеш какво да правиш и няма и кого да попиташ. Вече ги няма акушерките в болницата и сте само ти, бебето и таткото.

Чувстваш се уплашена и много объркана.

Сега си представи, че не си сама, а имаш някой, с който обсъждаш страховете си и заедно намирате отговорите на въпросите, които си задаваш.

Имаш план за действие и този някой те изслушва и ти помага да се чувстваш уверена в грижите за бебето, без да ти налага своето мнение.

И само след няколко дни у дома вече си по-спокойна. Справяте се чудесно.

Как се чувстваш сега?

Спокойна? Щастлива? Сигурна?

Този някой съм аз и съм тук, за да ти помогна да бъдеш майката, която мечтаеш да си.

Здравей! Аз съм Дарина.

Майка на две щури момчета и сертифициран „помощник на мама“ (Newborn Mothers постпартум дула).

Моята най-голяма страст е да помагам на бъдещите и настоящи майки да се чувстват спокойни и уверени в първите месеци от живота с бебе.

В майчинството няма „едно най-добро решение“ и всяка майка се нуждае от пространство, където да се чувства уверена и подкрепена да взима спокойно сама решения как да отглежда своето дете.

Да бъдеш майка може да бъде преживяване, изпълнено с повече любов и по-малко страх и ще ти помогна заедно да постигнем точно това.

Заедно ще ти помогнем:

  • Да намериш отговорите на въпросите, които търсиш по време на бременността и в първите часове, дни и седмици след раждането.
  • Да организираш ежедневието си на майка без излишен стрес и да имаш яснота какво да очакваш през първите дни и седмици от живота с бебе.
  • Да избегнеш чувството на самота и безпомощност в периода на адаптация.
  • Да се чувстваш спокойна и уверена в грижите за бебето (кърмене, успокоение и сън).
  • Да не си сама в този толкова динамичен и несигурен период. Ще съм до теб, за да ти оказвам емоционална подкрепа и да те изслушвам без да ти давам непоискани съвети или оценка за твоите решения като майка.
Безплатна книжка
Отговорите на 7 въпроса, които всяка майка си задава (дори и ти) и десетки конкретни съвети
Ти успешно заяви своята безплатна книжка. Моля, провери своя имейл.

С раждането на бебето се ражда и майката.

И докато всички сме свикнали да се радваме и да щипем бузките на първото, някак приемаме второто за даденост.

Нека заедно да променим това!

Някъде около теб има поне една майка, която е на ръба на изтощението и живее в изолация, докато всички около нея преследват мечтите си. 

Майката, която често тихо плаче в поредната безсънна нощ с бебе на ръце, питайки се защо е толкова трудно и къде греши.

Чувала си и много страховите истории за следродилния период, описващи хронично недоспиване, проблеми с кърменето, плачещо с часове бебе и непрекъснати конфликти с любимия или близките.

Никога досега не е имало толкова много информация, книги и експерти на тема родителство, които в стремежа си да помогнат, често поставят майката в информационен хаос.

В резултат на всичко това тя се чувства тотално объркана и неспособна да се справи.

Ролята на „мама“ в днешния свят изглежда доста трудна и самотна. 

Майката също като своето бебе има нужда от грижа и обич! Майчинството не трябва да бъде синоним на мъченичество.

40 дни за 40 години.

Съществува една интересна концепция, за която научих от моя ментор Джулия Джоунс, че първите 40 дни след раждането на бебе определят следващите 40 години от живота на жената. 

Грижата за майката в следродилния период е ключът към промяната. 


И аз съм тук, за да ти дам подкрепа в тези първи дни и седмици, за да се чувстваш по-уверена и спокойна и да бъдеш майката, която мечтаеш да си.

Майките споделят

Вероника и бебе Дария
Вероника и бебе Дария

Вероника беше от бременните жени, които определено не обичат да прекаляват с информацията и често това повече ги напрягаше, отколкото да им вдъхваше увереност.

Но пък искаше да има ясен план за действие и организирано ежедневие. След няколко разговора всеки път ми пишеше с обратна връзка, колко по-подготвена и уверена се чувства с всяка крачка, която правим заедно.

Всичките й страхове относно естествено раждане, кърмене и спящо бебе си останаха в миналото. С Дария и татко Росен се справят повече от успешно и се наслаждават на порасналото си семейство.

Ето какво споделя тя:

„Да си бременна за първи път е вълнуващо и пълно с толкова непознати и нови неща.

Но когато имаш добър приятел и подготовка, крачиш уверено по новите пътища.

 Дари беше виртуално с нас в родилния дом, в първите седмици след изписването ни и периодично след това.

Не спираше да напомня за някои неща от курса, които аз бях позабравила, а определено имах нужда от тях. И го правеше така, че да се чувствам сякаш... пия сутрешно кафе с приятелка.”

Поли и бебе Александър
Поли и бебе Александър

Поли беше от бременните, които държат на подготовката и когато се запознахме беше изчела вече няколко книги за бебето и бе изгледала няколко лекции на тема кърмене. Хранеше се добре, движеше се редовно и очакваше появата на първия им син с огромно вълнение.

И макар раждането да не премина по план (затова винаги оставяме място за план Б) и кърменето започна малко трудно, само след няколко седмици заедно Поли се справяше повече от страхотно и с малкия Александър имаха силна връзка и тя успяваше да го кърми без да се налага дохранване.

Ето какво споделя тя:

„Чувството и подкрепата в този така труден и специален момент е от изключителна важност за всяка бъдеща майка! Наистина не съм и вярвала че подкрепата, насоките, съветите от теб ще се окажат най- силното ми оръжие!

Всеки етап от програмата и развитието са житейски истини и ми помогнаха да се науча на това да встъпя уверено в това така безценно чувство да си майка!

Благодаря ти, че беше до мен във всеки един перипет и несигурност! Направи ме още по организирана, оптимизирана и спокойна майка.“

Силви и бебе Ноа
Силви и бебе Ноа

Когато за първи път се запознахме „виртуално“ със Силви, тя беше много уверена и категорична бъдеща мама, и сподели с усмивка, че е сигурна, че ще се справи и не поехме заедно в това приключение.

Само 10 дни след раждането се чухме отново и тя звучеше объркана, несигурна и плаха. Нещата, които бе чула от уебинарите за кърменето според нея не се случваха при тях с Ноа и тя беше притеснена.

След няколко разговора и малки промени, всъщност успяхме да й помогнем да засили бейби брейн и да разчита повече на себе си и интуицията си, и спокойствието и увереността й се върнаха. С Ноа се справяха повече от успешно с кърменето и имаха силна и любяща връзка.

Ето какво споделя тя:

„Като всяка жена, забременяла за първи път, океанът от информация и противоречиви мнения и препоръки ме заля с невиждана сила. Дари бе човекът, който с много търпение, усмивка и добрина ме насочи, помогна и все още помага за толкова много неща от бременността, раждането и периода след това!

Препоръчвам от сърце услугите на Дари – човек, майка и консултант, който се раздава максимално, подхожда индивидуално, много добронамерено, приятелски и нежно, вплитайки познание, мъдрост, женска сила и енергия, която да се разраства и дава сили в толкова сложни моменти като бременност, раждане и отглеждане на дете/деца! Благодаря за всичко, Дари!”

Лили и бебе Никола
Лили и бебе Никола

Лили беше една спокойна и много активна бременна жена, която се подготвяше без излишен стрес и информация за предстоящата промяна в живота.

Раждането й мина в компанията на партньора й, и щастливи прегръщаха сина си Никола в първите часове.

Но както често се случва, следродилният период ги връхлетя с цялата си сила и съвсем скоро се наложи да засилим увереността на Лили и заедно да организираме по-лесно ежедневието им у дома.

Скоро след това Лили вече беше много по-спокойна и сигурна мама.

Ето какво споделя тя:

„С Дари сме в активна комуникация вече година. Помогна ми да избера екипа за проследяване на бременността, съветваше ме за какво трябва да помисля преди бебокът да се появи.

След раждането редовно ме питаше как съм, което е безценно, предвид първоначалния хаос.

При споделяне на различни проблеми ми даваше варианти за справяне, които не съм срещала по книгите и в нета.”

Дарина Михайлова

Аз съм тук, за да ти помогна.

Ако имаш нужда от допълнителна помощ и искаш да има някой, на когото да разчиташ в първите часове, дни и седмици след раждането, разгледай вариантите за работа с мен по-долу или ми пиши.